Behandelvormen

Perspectief biedt hulp op verschillende hulpgebieden in de vorm van informatie en advies, onderzoek en diagnose, therapie, coaching, training. Dit doen wij met behulp van bewezen methoden en technieken, individuele behandeling, groepstherapie en eHealth. De behandelvorm is afhankelijk van jouw hulpvraag, onze expertise en jouw behoefte(n). Wij zetten de beste behandelvorm in om jouw klachten te verminderen en om te leren gaan met een stoornis. We vinden het erg belangrijk dat jouw naasten betrokken zijn bij dit proces en zorgen voor aandacht voor je omgeving tijdens jouw behandeling bij Perspectief, ongeacht de behandelvorm. Jij houdt altijd de regie over je behandeling, maar we nodigen je naasten zoveel mogelijk uit voor het bijwonen van je afspraken.

Individuele behandeling
Wij bieden individuele behandeling aan met een psycholoog. Tijdens de individuele behandeling zetten we verschillende methoden en technieken in om jouw doelen te bereiken.

Groepstherapie
Soms is het fijn om je hulpvraag, ervaringen of problemen te delen met anderen met dezelfde of soortgelijke hulpvragen. Perspectief biedt groepstherapie aan om samen met anderen in een veilige situatie de bijgebrachte aanpak te leren oefenen, zodat het in het ‘echt’ gemakkelijker gaat.

eHealth
Wij maken gebruik van online ondersteuning in onze behandelingstrajecten. Dit doen wij door middel van eHealth toepassingen van Minddistrict en TelePsy welke je kan gebruiken op je computer, tablet of smartphone. Bij Perspectief maken wij vooral gebruik van blended care, eHealth gecombineerd met face-to-face behandeling. Onze eHealth bestaat uit online test-, zelfhulp- en behandelmodules, oefeningen en dagboekregistraties om beter om te leren gaan met of ter verbetering van jouw psychische problemen, klachten en stoornissen.

Wil je meer en actuele informatie over onze behandelvormen, neem dan contact met ons op.