Aanmelden

Voordat je je aanmeldt bij ons, willen we je graag op het volgende wijzen:

Let op! De screenende intake, die we na aanmelding plannen, brengen we in rekening bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van de duur en complexiteit kan dit een groot deel van je eigen risico kosten (inclusief indirecte tijd). 

Ben je op de juiste plek bij ons? 

  • Is er sprake van een verstandelijke beperking, acute suïcidaliteit, psychoses, ernstig/ op de voorgrond staand verslavingsgedrag, een eetstoornis of extreme agressie waardoor de veiligheid niet gegarandeerd kan worden? Dan ben je beter op je plek bij een andere organisatie. In een van deze situaties overleggen en denken we graag met jou en de verwijzer mee bij welke organisatie je het beste terecht kan voor hulp. 
  • Wil je alleen diagnostisch onderzoek (en geen behandeling) en/of heb je alleen een vraag over medicatie, dan is dit niet mogelijk bij Perspectief. We adviseren je dit te doen bij een van onze collegapraktijken. 
  • Wij werken bij Perspectief met een wachtlijst en deze houden wij ook aan om iedereen de zorg te geven die hij/zij nodig heeft. Het is dus niet mogelijk om iemand vervroegd op te roepen. Mochten je klachten dusdanig ernstig zijn dat je je zorgen maakt of het je niet lukt de wachttijd te overbruggen, adviseren wij je dit met jouw verwijzer te bespreken. 

Aanmelding 

Met de aanmeldknop hieronder, kom je bij ons aanmeldformulier terecht. Graag ontvangen we bij jouw aanmelding een schriftelijke verwijzing van je (huis)arts en een kopie van je identiteitsbewijs. Deze kun je sturen naar [email protected]. Je huisarts kan jou ook verwijzen via Zorgdomein. Heb je hier nog vragen over, neem dan contact met ons op. 

Na de aanmelding

  • Ons Centraal Informatie- en Aanmeldpunt neemt binnen maximaal 10 werkdagen contact met je op om je aanmelding door te nemen. 
  • Om de aanmelding compleet te maken, vragen wij je een toestemmingsformulier te tekenen en online vragenlijsten in te vullen. 
  • Daarna nodigen wij je uit voor een online screenende intake bij een van onze GZ- of Klinische psychologen. Dit duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. In dit gesprek kijken we samen of wij je de hulp kunnen bieden die je nodig hebt. Mocht je er behoefte aan hebben, zetten we een passende online behandelmodule in om tijdens de wachttijd mee aan de slag te gaan. 
  • Als we concluderen dat behandeling bij Perspectief passend is voor jou, plaatsen we je op de wachtlijst. Zodra er plek is, nodigen we je uit voor een afspraak op de praktijk. Vanaf dan zal het traject zonder verdere wachttijd starten.