Diagnose

Iedereen kan in zijn leven te maken krijgen met psychische klachten. Wanneer deze klachten je dagelijks functioneren gaan belemmeren is het belangrijk om daar niet te lang mee rond te lopen. Het is mogelijk dat het onduidelijk is waar je klachten vandaan komen en hoe deze verholpen kunnen worden. Diagnose kan hier snel helderheid in bieden en biedt handvatten voor een passende behandeling bij Perspectief.

Een diagnose is gericht op jouw hulpvraag. Met diagnose brengen wij door middel van wetenschappelijk genormeerde testen en onderzoek op een systematische wijze de ernst en de aard van je klachten en problemen in kaart en sluiten wij oorzaken uit. De uitslagen hiervan brengen wij in relatie met je persoonlijkheid, capaciteiten, vaardigheden en mate waarin het jou zelf lukt om met deze klachten om te gaan. Op basis van de eerste resultaten bepalen wij samen met jou of er vervolgdiagnose nodig is.

Naar aanleiding van de diagnose geven wij jou een concreet advies en handvatten om de problemen en klachten te verhelpen of te verminderen op een manier die bij jou als persoon past. Vaak kan je hier zelf mee aan de slag. Maar bij ernstige klachten is er meer nodig en biedt het onderzoek de basis voor jou behandelplan bij Perspectief dat wij samen met jou opstellen, gekoppeld aan de beste en snelste weg naar herstel.