Onze werkwijze

Perspectief biedt hulp op verschillende hulpgebieden in de vorm van onderzoek, informatie en advies, therapie en behandeling. Dit doen wij met behulp van bewezen methodes en technieken, individuele behandeling, groepstherapie en eHealth. De behandelvorm is afhankelijk van jouw hulpvraag, onze expertise en jouw behoefte(n). Wij zetten de beste behandelvorm in om jouw klachten te verminderen en om te leren gaan met een stoornis.

Wij bieden individuele behandeling aan met een behandelaar. Tijdens de individuele behandeling zetten we verschillende methoden en technieken in om jouw doelen te bereiken. 

Soms is het fijn om je hulpvraag, ervaringen of problemen te delen met anderen. Perspectief biedt groepstherapie aan om samen met anderen in een veilige situatie de bijgebrachte aanpak te oefenen, zodat het in het ‘echt’ gemakkelijker gaat. Wij hebben op dit moment verschillende groepen, waaronder de JOVO-gespreksgroep voor jongvolwassenen, Activatietherapiegroep, ASS (Autisme) groep, Zelfbeeldgroep en Mindfulness / ACT groep.

Wij maken gebruik van online ondersteuning in onze behandeling. Dit doen wij door middel van eHealth toepassingen van Therapieland en Embloom die je kan gebruiken op je computer, tablet of smartphone. Bij Perspectief maken we vooral gebruik van blended care: eHealth gecombineerd met face-to-face behandeling. Onze eHealth bestaat uit online test-, zelfhulp- en behandelmodules, oefeningen en dagboekregistraties om beter om te leren gaan met of ter verbetering van jouw psychische problemen, klachten en stoornissen.

We bieden systeemtherapie en relatietherapie, maar ook bij individuele behandeltrajecten betrekken we zo veel mogelijk de ouders, partners, en/of naasten. Alle betrokkenen krijgen daarmee een breder beeld van zichzelf en elkaar in de context, waarbij onze ervaring is dat we gezamenlijk vaak verder komen dan individueel.


Wil je meer informatie over onze behandelvormen, neem dan contact met ons op.